genieten in de Alblasserwaard

Huize 64 Logies is gesitueerd in de Alblasserwaard, een streek net buiten de drukte van de Randstad, waar je in alle rust kunt genieten van een typisch Hollands polderlandschap met groene weides, knotwilgen en molens. Deze omgeving heeft genoeg te bieden: van rustige fietstochten of een boottocht over de Giessen tot aan een bezoek aan welbekend Kinderdijk of een historische stad zoals Dordrecht of Gorinchem. Hieronder vindt u een aantal waardevolle tips voor het ontdekken van de Alblasserwaard. U kunt ook meteen doorklikken naar de website van Ontdek de Alblasserwaard waar u meteen uw eigen planning kunt maken!

varen op de giessen

varen met Tante Lien

Vriendin Maartje en ik ‘kregen’ een open stalen boot en samen met de ‘mannen’ Kees en Bart hebben we Tante Lien opgeknapt. Sinds juni 2019 varen we met kleine gezelschappen over het riviertje de Giessen. We verwelkomen jullie graag aan boord van Tante Lien, een perfecte gelegenheid voor een groepsuitje. Onder het genot van een hapje en een drankje (afhankelijk van het gekozen arrangement), varen wij jullie rond vanaf de ‘cruiseterminal’ aan Binnendamseweg 64 te Giessen-Oudekerk. Graag tot ziens! 

landelijk winkelen in giessenburg

de Graanbuurt

Op donderdag, vrijdag en zaterdag kunt u De Graanbuurt bezoeken, een plek waar ruim 25 winkels en horeca bij elkaar zitten. Iedere winkel heeft zijn eigen specialiteit. Van banket, sieraden, bloemen en kleding tot cadeau artikelen, meubelen, horeca en een kapsalon. 

cultureel en historisch centrum

museum de Koperen Knop

Een prachtig cultuurhistorisch museum op de grens van het veenweidelandschap en de Alblasserwaard. Gevestigd in een kort na de tachtigjarige oorlog gebouwde grote boerderij. Het is een rijksmonument waar van alles te zien en te doen is! Ze hebben een vaste collectie, maar er zijn doorlopend ook exposities over uiteenlopende onderwerpen. U kunt ook bij de Koperen Knop terecht voor koffie of thee in het museumcafé of de theetuin. 

ambachtelijke zuivel

kaas- en zuivelboerderij Giessenlander

In de landwinkel van de familie Kuiper kun je terecht voor diverse soorten zuivel. Op vrijdag en zaterdag verkopen ze ook andere lokale producten zoals vlees en brood. Duurzaamheid staat bij hen hoog in het vaandel: zo wordt alles op een milieuvriendelijke manier verpakt. Bij uw bezoek aan de landwinkel kunt u meteen even een rondje over de boerderij lopen, wel zo leuk!

historische steden

Schoonhoven, Gorinchem of Dordrecht

Met het pontje naar de overkant van de lek voor een bezoek aan de zilverstad van Nederland, een wandeling over de stadsmuren van het vestingstadje Gorinchem of een dagje winkelen in het historische en sfeervolle centrum van Dordrecht. Ieder van deze steden heeft iets unieks en is een bezoek absoluut waard!

prachtige wandel- & fietsroutes

fietsen & wandelen in de Alblasserwaard

De Alblasserwaard is voor fietsers en wandelaars een prachtige plek. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes door zowel de steden en dorpjes als ook door de verschillende natuurgebieden die de Alblasserwaard rijk is. 

dijken, molens en gemalen

Kinderdijk

Het wereldberoemde Kinderdijk is een dorp dat zich bevindt op de plek waar de Lek en de Noord samenkomen. Het is vooral bekend om de 19 Kinderdijkse molens en het Wisboomgemaal die in dit gebied staan. Kinderdijk is het beste bereikbaar met de fiets, maar ook via het water kunt u er komen, met bijvoorbeeld de waterbus. Twee van de molens zijn voor publiek opengesteld, ieder met een uniek verhaal. Ook is er onder andere een bezoekerscentrum met terras, een vogeltheater en heeft u de mogelijkheid om op te stappen op de rondvaartboot.